Често задавани въпроси

FAQ

Kакво представлява PBT материала, от който са изработени миглите Expert Supreme и защо от дълги години избрахме да работим само с него?
+

Полибутилен терефталатът (PBT) е синтетичен полукристален термопластичен материал с висока ефективност. По-скъп и сложен материал за боядисване и производство, но за сметка на това е оптимален и най-добър избор, който намира широко приложение в различни сфери на индустрията. Материалът предлага отлична комбинация от устойчивост на износване и влага, в комбинация със здравина и издръжливост. Одобрен е в Америка от FDA и USDA за употреба и в хранителната индустрия.
PBT е в основата на материала от който се изработват влакната, с които се създават едни от най-меките, леки, гъвкави и здрави удължители на Expert Supreme. Благодарение на него, миглите имат добра устойчивост на цвета, устойчивост на хлор, на UV лъчи и устойчивост на светлина. Тези влакна са с отлични свойства на разтягане, като едновременно с това безпроблемно възстановяват и запазват стабилната си основа. Но това не е всичко – дългогодишно проучване сред производителите на мигли показва, че удължителите, създадени от PBT влакна имат и най-ниската вероятност от причиняване на алергична реакция, в сравнение с всички други синтетични материали. В самото начало, при създаването на марката Expert Supreme, основната цел бе качеството и безопасността на продукта. Tова е и причината да не използваме друг материал освен PBT при производството на нашите удължители.

Каква е разликата между извивка С и D? Може ли да се използват удължители само с една извивка или е задължително комбинирането?
+

Различните извивки на удължителите са създадени, за да може да се отговори на съответната нужда от най-естествено и красиво оформяне на погледа при миглопластика. Удължителите с С извивка се доближават до естествената извивка при 70 % от дамите. За останалите, които имат по-прави, къси или увредени мигли, в следствие на неправилно спане или козметична процедура е създадена извивка D. Тези удължители притежават по-голяма от стандартната извивка, която е перфектен избор при по-правите естествени косъмчета. Може да се използват както самостоятелно, така и в комбинация. В случай, че имате клиент, на който част от естествените мигли са с нормална извивка, но останалите са твърде прави, то тогава комбинирането на двата размера е най-добрия избор за постигане на лифтинг ефект в погледа. Не бива да се забравя, че когато се използва извивка D, размерът поставен на естествената мигла трябва да се избира с 1мм повече от тези с С извивка. Т.е. ако на по-голямата част от миглите се работи с размер 10 С, успешно може да се комбинира с размер 11 D на по-правите мигли. Разликата от 1мм се компенсира от по-голямата извивка, която има D удължителя.

Мога ли да използвам само удължители с дебелина 0.20 за да придам по-добър ефект на спирала и обем?
+

При използването само на тази дебелина е възможно да се увредят някои тънки и малки, естествени мигли. Въпреки, че диамантените мигли на Expert Supreme са много по-леки от останалите, съветът ни е внимателно да преценявате всеки един естествен косъм. На по-крехките и тънки мигли, използвайте дебелина 0.15, за всички останали може да използвате 0.20. По този начин избягвате евентуално травмиране на миглата, ефекта от своя страна ще бъде поразителен, заради преобладаващите по-изразителни мигли, но в крайна сметка най-важното е, че сте подходили отговорно към клиента си. Правилното поставяне на удължителите (преценяването на съответните дължини и дебелини, спрямо големината и вида на естествения косъм), гарантира здрави и красиви мигли, както и дългогодишни клиенти.

Как да избера правилното за мен лепило?
+

Лепилото е много важно за качествено извършената миглопластика. Съществуват два вида лепила според бързината им на съхнене или времето, през което настъпва кристализация на цианоакрилата в него. Това са бавно и бързо съхнещите лепила. Колкото по-бързо засъхва лепилото, толкова по-голямо количество цианоакрилат има в него и толкова по-малко време имате за реакция или корекция на поставеното косъмче или снопче, в зависимост от техниката, която използвате. В добавка на споменатото по-горе, нека обърнем и внимание на цианоакрилата. Това е химичния елемент в лепилото, който бързо се втвърдява и образува здрава адхезивна връзка. Без цианоакрилат лепилата няма да правят здрава връзка върху каквито и да е повърхности. За съжаление, има малък процент от клиентите, които проявяват алергична реакция от лепилата или развиват такава при по-продължителна миглопластика. За да се избегне или минимизира вероятността от поява на алергия, препоръчваме да работите с лепила, които засъхват по-бавно и съответно количеството цианоакрилат е по-малко в състава им. Бавно съхнещо от 2 до 3,4 сек. – подходящо за начинаещи при класическа техника. Бързо съхнещо от 1 до 2,3 сек. – подходящо за всички техники.

Защо понякога лепилото ми не задържа изкуствените мигли и почва да се втвърдява или става като дъвка?
+

Здравината и засъхването на лепилото се влияе от няколко фактора: От количеството цианоакрилат в него, от количеството лепило, поставено върху изкуствената мигла или снопче, от температурата в помещението, където работите. Увеличаването на температурата или влажността в помещението може да увеличи кристализацията на лепилото. Един овлажнител за въздух или намаляването на температурата би помогнало да се справите с това. Перфектната температура за работа с лепилата е около 21/22 градуса по Целзий. Идеалната влажност на въздуха е от 40 до макс. 60 %.

Как правилно да съхранявам лепилото си?
+

Лепилото се съхранява далеч от директна слънчева светлина, на хладно и проветриво място. В случай, че планирате почивка и няма да го използвате в близката седмица/две, препоръчително е да се съхранява в хладилник. Най-добре е да се постави в алуминиевата му опаковка, за да се контролира влажността му. По този начин и трайността му след отваряне се удължава до 12 месеца. Преди употреба, оставете лепилото да постои минимум 4 часа на стайна температура.

Какво е обезмаслител, активатор, праймер? Необхомо ли е тези продукти да се използват винаги при миглопластика?
+

В интерес на истината, нашето мнение е доста по-различно от налагащите се тенденции при създаването и използването на все повече и все по-различни продукти, които евентуално биха подобрили трайността и качеството на услугата. Истината според нас се крие именно в минимизирането на продуктите, които се използват върху очите. Колкото повече продукти се поставят/намазват върху естествените мигли, толкова по-голяма вероя тност има от поява на алергична реакция. Затова съветът ни е само един – добрата хигиена преди миглопластика, обезмасляването и почистването само с шампоан за мигли е напълно достатъчно, за да се създаде правилната среда за извършване на процедурата, без никакво допълнително утежняване на естествения косъм.

Защо изкуствените мигли понякога падат по-лесно или се отделят сами от естествения косъм?
+

Дълготрайността на удължителите зависи най-вече от цикъла на растеж на естествения косъм, от качеството на лепилото, от правилната техника по поставянето им и не на последно място – от хигиената (грижите, които се полагат за тях). Правилното падане на удължителя е само тогава, когато падне заедно с натуралната мигла, поради естествения цикъл на растеж. Неправилното падане на удължителя е тогава, когато се отделя и пада самостоятелно от косъма. Възможните причини за това са:

  • недостатъчното количество лепило използвано по време на работа
  • некачествено или неправилно съхранявано лепило
  • поради неправилна грижа от страна на клиента, непосредствено след поставяне на удължителите (използване на мазни продукти, солариум, сауна, парна баня)
Защо при някои хора се получават алергични реакции и сърбеж?
+

Не бива да се забравя, че всеки човек е индивидуален и има хора, които могат да бъдат алергични както към спирала или грим, така и към лепилото, което се използва при миглопластика. Това е и причината да препоръчваме използването на лепила, с време на съхнене до 2,3 сек. При по-бързите лепила, количеството цианоакрилат е много по-голямо, съответно и възможността от поява на алергична реакция е много по-висока. (Виж. Как да избера правилното лепило?) При чувствителни клиенти, препоръчително е да се направи предварителен тест. Неправилно поставени удължители могат да доведат както до трайно увреждане на косъма, така и до нежелани реакции. Най-честите проблеми, които се проявяват са зачервени очи, подуване и сърбеж на клепача.

Какво да правим, за да намалим нежеланите реакции и как да съветваме клиентите си да се грижат за новите си мигли?
+

Използването на сертифицирани, качествени и контролирани материали, правилна техника и спазване на висока хигиена е основата, която гарантира високосачествена миглопластика. Колкото повече доволни и здрави клиенти имате, толкова по-високо ще се изкачвате в професионален план. В същото време, колкото по-добре е информиран и запознат както професионалиста, така и клиента, толкова по-добри резлултати ще има всеки един от тях. Ето и съветите ни към вашите клиени:

Миглите имат нужда от ежедневни грижи. Затова е необходимо да се почистват внимателно. Удължителите могат да издържат на очите месец или два, падат тогава, когато падне и естествената мигла. Употребата на мазни продукти за отстраняване на грима, мазни кремове или тоалетни млека, води до намаляване действието на лепилото. Миглите нямат нужда да бъдат извивани или да се ползва спирала, но ако се прецени, че е необходима, то спиралата не трябва да бъде водоустойчива. След поставянето на мигли е необходимо да се избягва тяхното мокрене минимум 5-6 часа. Да не се плува, да не се ползва солариум, сауна, парна баня през първите 48 часа. За най-добра хигиена, почистване и премахване на грим, за хидратиране и удължаване на миглопластиката, препоръчваме специализираната пяна за мигли Expert Supreme Lash Shampoo.

on Instagram

Контакти

contact us
Expert Supreme Contacts

гр.София – 1113 кв. Изток
ул. Фр. Жолио Кюри 16, бл.155, ет.3

Contact Us

Безплатна доставка при поръчки над 250 лева.